tirsdag den 20. december 2011

Juleferie? Bah...

Når man er på barsel, holder man ikke juleferie. Når man er på barsel og skriver eksamensopgave, holder man overhovedet ikke juleferie. Når Laurits sover dårligt om dagen, skriver man dårlig opgave. Det betyder, at man hverken har juleferie eller færdig opgave, og det er sådan set en møgdårlig cocktail, hvis tømmermænd udmønter sig i voldsomt stress. At nogen påstår at de arbejder bedst under pres, er jeg stensikker på er noget vrøvl, som de er nødt til at klamre sig til, fordi de endnu engang har malet sig op i et hjørne, hvor en opgave ikke kan udskydes længere. Sådan har jeg det i hvert fald selv. Og det hjørne er jeg ved at være bakket op i - ganske ufrivilligt! Når lille L kun sover en halv time ad gangen, er det dælensprøjtemig svært at få fabrikeret noget der tilnærmelsesvis kan gøre det ud for en kandidatopgave fyldende 20 ECTS-point ( hvilket er 5 mere end bachelor-opgaven eller 2/3 et speciale). Der er dog håb endnu... og det bygger jeg udelukkende på det faktum at afleveringsdatoen er 4/1 og derfor først næste år. Den psykologiske effekt er STOR!

Nå, men nyt om ungen kan i få, når nu opgavestatus er nogenlunde status quo (altså ikkeeksisterende). Han har fået dagplejeplads og i sidste uge var vi på besøg hos Annemarie. Hun bor to km væk og altså i nogenlunde gåafstand, så det er fint. Hun var supersød og hendes unger var helt vilde med hende. De klatrede rundt på hende og ville kramme - det var skønt at se. Laurits var først ikke alt for vild med alle de fremmede. Men han blev sat for bordenden i en høj stol, fik et par vindruer og noget legetøj og rimelig hurtigt tøede han op. Så blev han højtråbende og kommanderende og kastede ting på gulvet - med andre ord sit eget charmerende selv. Da alt med underholdsningsværdi alligevel var endt på under bordet, kom han ned på gulvet for at lege med de andre. Det var en bragende succes. Bl.a. delte han en kiks med Villum, som de skiftedes til at hive ud af munden på hinanden for at tage en bid. Han kravlede også over til Annemarie for lissom at tjekke hvad det nu var de andre børn var så vilde med. Så han kom op på skødet og indkasserede endnu flere vindruer. Det må have været kærlighed ved første blik!
   Hun har fire børn i alt. Den ældste 1,5 år og den yngste 10 mdr - to piger og to drenge. Det er med andre ord en perfekt blanding. Vi har SÅDAN en god mavefornemmelse, og glæder os bare til at han skal starte. Det bliver skønt for ham med nogle børn at lege med, for det kan godt blive liiiidt kedeligt at gå hjemme ved dumme mor hver dag. Vi håber desuden, at dagplejestart vil have den bonuseffekt, at han vil få en fastere døgnrytme. Når han bare går hjemme med mig, er det ikke noget problem (bortset altså fra når jeg skriver opgave), for så tager vi bare dagene en ad gangen, men når man skal have søvn til at gå op med tre andre børn, legestue og udflugter dur det ikke, hvis Laurits vil sove tre timer om formiddagen, hvor de ellers skulle have været i skoven.
   Han starter mandag d. 9/1 - en opdatering vil følge!

Til sidst lidt billeder ...
Lejehusets juletræ - det var egentligt som udgangspunkt pænere, men det viser sig, at selvom man er lavet af døde grene, kan det godt være svært at overleve en julefrokost for gutterne?

Hvis jeg så liiiige bakker lidt, så sidder jeg stensikkert fast, og så kommer der nok nogen og redder mig

Hvad?

Laurits har fundet julegaverne og er begyndt at pakke op. Indil videre (7-9-13) er alt papir stadig helt og der er kun gavebåndet der er blevet udsat for træk og slip

Kært barn har mange udryk, Laurits har endnu flere. De næste tre billeder er taget inden for 30 sekunder



Thi-hi fnis - far synes det sviner når jeg spiser i barnevognen, men jeg gør det alligevel når han ikke kigger

...Og den skal være der og den skal være der og den skal være ... der! Sådan - så har jeg lige tømt skuffen for dig, mor!

Og så kan jeg også lige tømme mormors kurv med julepynt når jeg nu er i træning.

Find babyen

Hva' mon det er?

Mmmm kanel!

4 kommentarer:

  1. han er SÅ sød, Mette!!
    og hvor er du CRAZY at du er mor OG opgaveskriver på een og samme tid :-O oh my! jeg er lidt imponeret, må jeg indrømme. og hepper på dig, hernede fra bunden af fyn

    SvarSlet
  2. Hvor er han sød lille ballademager :)

    SvarSlet
  3. Hej :) Hvor er det nogle dejlige billeder af Laurits -den lille banditten ;) Synes godt nok det minder meget om hvordan det var her hos os lige inden julen.. gaverne måtte låses inde så pigen ikke drog papiret af, og køkkenskuffer og skaber kan man bare drømme om at få ha i fred... de var jo så ryddige og overskuelige en gang..
    Fin blog du har! Tror nok alle barslende kvinder kan kende sig igen i det du skiver om :)

    SvarSlet
  4. Vindheks: din heppen har båret frugt, og opgaven er skudt af. Det blev ikke kønt, men hvornår har det nogensinde været et krav? Er nu klar til læseklub!

    Annette: Tak, det er vist mest ballade lige for tiden ;)

    Ellen: Ih hvor hyggeligt at du kigger med. Har lige fundet din blog også - vildt lækker! Tak for ros. Har netop forsøgt at overbevise redaktøren for lokalsprøjten om det samme, men han mener vist, at han har bloggere nok (læs 1 (!!!) løbeblog - mon det er et forsøg på pænt at sige "du skriver godt nok elendigt og sikke dog et nedern emne"?)

    SvarSlet