søndag den 27. november 2011

Feng Shui

Fång swææij

Kinesisk filosofi omkring indretning og arkitektur med formål at skabe harmoni.

I lejehuset har den yngste beboer tolket det således ...
Køkkenbords-feng shui

Køkkenskuffe-feng shui

Køkkenskabs-feng shui

Lampe-feng shui
Indrømmet - lampen havde lidt en middelstor skade i flyttebilen et ukendt sted mellem Århus og Skive, men den lille indretningsekspert har hjulpet yderligere på vej ved at hive og flå lidt ekstra og aldeles ublidt i skærmen på IKEA-lampen

Undskyld...

Men jeg må godt - for det ER jul!

Nu' det jul igen, og nu' det jul igen ...

Jeg er i år kommet urimelig tidligt i julestemning. Jeg har tørstet efter 1. søndag i advent i heeeeele lange og mørke november, og nu er den her ENDELIG - den første dag i det nye kirkeår, den første dag vi må skrabe julekalender, den første dag hvor man må høre julemusik med god samvittighed... 1. søndag i advent... ahhh...!

Nå, men vi har i lejehuset fejret det med besøg til glögg og æbleskiver. Således indfandt to hold bedsteforældre + faster & onkel inkl. fætter og kusine sig i løbet af eftermiddagen til en god gang hygge og hjemmekogte æbleskiver...

*uro blandt publikum* - sagde hun virkelig KOGTE?

Ja - det gjorde hun! For hun havde nemlig været doven - rigtig doven og havde købt færdiglavede æbleskiver til trods for, at husstanden er i besiddelse af en aldeles fremragende æbleskivepande. Man skulle så tro, at det var den nemme løsning, men nej! Det er nemlig kun nemt hvis hende klovnen, der putter dem i ovnen læser tilberedningsinstrukserne OG slår hjernen til på én gang. Måske skulle jeg spille ammehjernekortet (jo, sådan et har man, selvom det er mere end to måneder siden, der sidst var gang i mejeriet)? Måske skulle jeg undskylde med "Laurits har fået en ny tand og har sovet elendigt de sidste par nætter"? Måske skulle jeg bare acceptere, at det ikke er nok at læse halvdelen af en brugsvildledning, når man åbenbart ikke selv kan gætte sig til resten? Resultatet blev i hvert fald derefter ...
   For at forstå min tankegang, skal man måske lige kende lidt forhistorie. Sidste år på denne tid julehyggede jeg stor og almægtig med en flok veninder. Vi skulle have æbleskiver og havde pløjet flere Nettoer i KBH igennem for at finde en pose af anstændig størrelse. Utålmodigheden var til at tage at føle på, så vi fyrede op for ovnen - 200 grader - og smækkede en ordentlig skudefuld æwleskiver ind. Og ventede ... og ventede ... og ... nøjagtig fem minutter gik der, før der spredte sig en liflig duft af forkullet færdigfabrikeret julebagværk. Ødelagte kanonkugler var hvad vi fik! Pokkers ... pokkers, pokkers, pokkers!
  Klog af skade (skulle man tro) og med sidste års æbleskivefiasko i frisk erindring købte jeg denne gang Faktas de bedste - for det kunne jo være fabrikanten, den var gal med. Så jeg skimmede læste instruktionen bagpå posen: "Put 1 liter vand i en bradepande og smide de frosne dejkugler med vaniljeduft ned oveni"... det STOD der! Ok, måske ikke sådan ordret... Så da jeg efter 10 minutter hev dem ud af ovnen med en smule dårlig samvittighed over at være sprunget over, hvor gærdet er lavest og ikke have fremstillet bagværket selv, blev jeg mødt af synet af .... kogte æbleskiver. Bum! Ikke lækre sprøde på den måde som de kun kan blive i en frituregryde, ikke delvist sprøde og halvfedtede som de ville være blevet på hjemmelavet vis - men fuldstændig smattede som kun vådt dej kan være det på den ene side og dejligt sprøde på ovennævnt vis på den anden side. Shiiit!  Kan det tænkes, mon det er muligt, kan det være, at hende der havde skimmet læst instrukserne har overset noget? Skulle æbleskiverne mon ikke have badet i vand til navlen, men i stedet ligget på en rist og derved blevet dampet henover vandet i bradepanden? Er det virkelig muligt at ødelægge allerede færdigbagte æbleskiver, når man nu så glimrende er i stand til at fremstille pandefuld på pandefuld af anstændig kvalitet? Det korte præcise svar er - JA!
   Nå, men de kunne da spises og ingen brækkede tænderne på at skulle tygge dem. Jeg observerede endda op til flere som tog to gange. Men det er dælme første gang, jeg har spist æbleskiver med en ske, fordi de var for smattede til at kunne spises med fingrene.

Bortset fra fejlslagen æbleskiveopvarmning (bemærk - ikke engang bagning, kun opvarmning... jøsses, hvor svært kan det være? En fiaskoprocent på 100, to udeblevne succeser ud af to mulige... ALDRIG MERE!) går det godt! Jeg forsøger at skrive eksamensopgave samtidig med, at jeg holder øje med Laurits, der lige pt er over alt... som i - virkelig OVER ALT. Det er hårdt arbejde at redde ham ud af skrammer, han selv har viklet sig ind i. Han bliver stadig stiktosset, hvis noget ikke lige virker efter hans hoved - om det er en bold der triller ind under sofaen, lågen til opvaskeren der lukkes for næsen af ham, eller mor og far der går den forkerte vej med ham. Det hjælper selvfølgelig ikke på humøret, at han lige har poppet sin 6. tand og derfor bare generelt er ret pylret. I det hele taget har det været en uge op ad bakke for Laurits. Lille pus ...

Billeder skal i ikke snydes for - her er lidt godt og blandet fra det sidste stykke tid

Snurre, snurre

Far, så spiller du sådan her! Kender du den der "Mester Jacob?"

På besøg hos bedstefar og bedstemor. Sidst på aftenen kan man godt blive træt og bare trænge til at putte og blive nusset hos bedstefar

Drengen er blevet så langhåret at han snart skal til en tur til frisør... listepris for barneklip 215 kr... tak spids!

En dag var mor og Laurits i haven for at fælde, ikke plukke, men fælde ukrudt

Sovestilling 1: zzzZZzzzZZZZzz

Sovestilling 2: ZZzzzZZzzZZzz

En glad lille julenisse

Julenissen kan også vaske op!

I kvickly må unger'n få en gratis rosinbolle - Laurits siger tak som byder!

Den unge herre har forstået ideen med sugerør og drikker nu med dem i stedet for bare at tygge i dem og kyle dem på gulvet.

fredag den 18. november 2011

Hystade

Laurits' mor er dummere end snot og vådt bølgepap - til sammen! Hun forstår INGENTING. Når han gerne vil spise sin bolle, forsøger hun at stikke tudkoppen i munden på ham. Når han gerne vil spise selv, forsøger hun at stikke bollen i munden på ham. Når han gerne vil spytte al sin mad ud, forsøger hun at putte det ind i munden igen. Når han gerne vil trække voksdugen af, holder hun den fast så den bliver liggende på bardet. Når han bare gerne vil tørre sine smørreost indsmurte fingre af i håret, tørrer hun fingrerne med en klud. Arrrhmen altså! Det er eddermuggemig dårlig karma - gad vide hvad  man skal hav gjort i et tidligere liv for at gøre sig fortjent til sådan en klaphat af en mor?

mandag den 14. november 2011

Feriekoloni i Breum

I denne uge har mormor og morfar ferie, så Laurits har været på besøg i dag for lissom at sørge for, at de ikke kommer til at kede sig.

Læg mærke til det gule der stikker ud af munden på barnet

Heheeeee!

Uh! En snor jeg kan trække i!

Laurits hyggede sig BIG TIME i en ordentlig bunke blade

Mon hun nu kan finde ud af det der med at trække rødbeder op?

Flot positur i flyverdragt og trillebør

Hvad? Jeg har lissom ikke tid til dit pjat, mor, jeg arbejder!

Børn indtil 12 mdr skal have jerntilskud hver dag

Hive, trække! Laurits plukker blomster

... Og vasker fingre i fuglebadet. Vand er imodståeligt

Naboens kat spankulerede frem og tilbage i uden for det store vindue og Laurits fes frem og tilbage på den indvendige side. De legede helt tydeligt med hinanden, og Laurits især var meget begejstret.

fredag den 11. november 2011

NH & NL vol. 1

I dag har jeg lært noget nyt! Ohhh happy day! Dagene på barsel kan en sjælden gang godt blive liiidt lange, og de er en rimelig stor del af tiden uden ret meget akademisk og intellektuelt indhold. Til gengæld er de sprængfulde af bleer, "da-da-da"-babysnak og leverpostej i alle mulige og umulige afkroge og folder. What's not to like?
   Nå, men i dag har jeg så lært noget nyt, ikke akademisk, ikke barselsrelateret, men meget ungt og moderne. Det drejer sig om forkortelsen "NH" som står for "Now Hating" - altså "hader nu". Og i dette grå vintermørke er det ikke svært at finde det halvtomme glas frem, tage sortseerbrillerne på og hade for fuld smadder..

Så her er dagens NH - enjoy and feel free to co-hate!

- Tyngdekraft, der har behandlet min postgravide krop værre end en flok elefanter ville behandle indholdet i en glasbutik
- Udsagnet: man bliver ikke lykkelig af at være rig, for man bliver denundenfløjtemig heller ikke lykkelig af ikke at have nogen penge. Faktisk er jeg villig til frivilligt at modtage x antal millioner kroner og bevise, at den samlede sum af lykke i verden vil stige betragteligt, hvis jeg var rig.
- At være på kur når det eneste jeg har lyst til er mmmmm Marabou!
- Ikke at kunne finde den lille, syge killing der gemmer sig bagest i haven når den helt klart ville have bedst af at blive aflivet :,(

Og for at det hele ikke skal blive for surt, tvært og negativt får i også dagens NL - Now Loving:

- Landsholdet når de vinder over svenskerne i Parken og derfor bliver selvudnævnte Skandinaviske Mestre. Way to go, Morten O - way to go!
- Vild med Dans  og jeg er ikke stolt af det
- Århus Smilets by, Year  House ... I morgen går turen til Jyllands hovedstad, can't wait! Også fordi Thomas har bagt kage. Mmmm (Du er på KUR Mette!)
- At Laurits ENDELIG kravler rigtigt - men kun engang imellem. Jægersoldatstilling i krybende fremdrift er stadig den foretrukning måde at komme omkring på. Suk!
- Anders Lund Madsen hvem kan lade være? Den sære lille mand er da fantastisk, finurlig og flabet på sin helt egen måde.

Det må blive det for i dag. Tre indlæg må også være godkendt? Kvantitet er jo som bekendt en kvalitet i sig selv.

/Mette

11.11.11

Bagerens fødselsdag - måske den vigtigste siden år 1111. Og dengang fejrede man måske slet ikke fødselsdag alligevel - slet ikke med boller og varm kakao!? Nej, i dag må bageren være glad, godt tilfreds og dygtigt begavet.
   Der har været bryllupsboom på landets rådhuse. Giftefærdige par er strømmet til for at forevige deres kærlighed. Hun har medbragt fin brudebuket, han klamme hænder og et spinkelt håb om at denne dato da MÅ være til at huske...
   I lejehuset er ingen blevet gift. Ligemeget hvor meget ingen har plaget er det ikke blevet til noget, så ingen er en lille smule fornærmet. Nu må ingens kæreste så se, hvordan det er muligt at spare sammen til noget, der er så vildt, at det kan slå denne dato?

Over and out ...

Jens vs. indtrængende skadedyr vol. 3

Den kolde krig er brudt ud på Engvej. Mussebasserne har forskanset sig og lurret at æbler, i fælder der smækker om nakken på én, ikke er holdbare måltider. Med andre ord: fælderne står urørte hen, og Jens må få stillet sin musetørst andre steder. Han udfolder således sine musekillerskills i Løvbjerg. Her har han plastret gulvene til med med fælder i rette størrelse og fanger mus efter mus, som han så  bruger til at skræmme livet af intetanende kollegaer. Mærkelig form for humor ...

mandag den 7. november 2011

Nyt!

Nyt design, ny titel, ny beskrivelse - nyt, nyt, nyt!

Jeg er ikke helt tilfreds med beskrivelsen af bloggen, så den kan i godt regne med bliver ændret igen.

Designet er en hilsen, til det efterår, jeg nu nok ikke længere kan benægte, har sneget sig ind på mig. Faktisk er det jo vinter lige om lidt. Gys! Vinter! Det bliver bare aldrig min favoritårstid. Min blåhvide hudfarve til trods trives jeg ikke i mørke. Jeg lever af lys, sol og grønne blade. Vind, vådt vejr og bidende kulde gør mig trist. Jeg tæller derfor ned til sommer allerede nu ...

Kom maj, du søde milde!

onsdag den 2. november 2011

Billeder på en helt almindelig onsdag

Hermed de seneste pletskud og nyheder fra lejehuset og omkringliggende grusgrave.
  Status på tudeprins er stadig nogenlunde det samme - nu også med snot. Han har været forkølet i en uges tid nu med nys, spyt og neongrønne ettaller ud af næsen. I dag har han så opgraderet forkølelsen og er blevet hæs også. Så vi har i dag kunnet høre Frederik og Ingolf pludre på livet løs - ret sjov oplevelse, men også lidt synd for Laurits der ikke er helt på topen. Han er mega pylret og mega stædig. Han hyler, når han skal flyttes fra opvaskemaskinen, som han godt kan lide at pille ved. Han skriger, når vi tager den kop fra ham, som han er ved at lære at drikke af, og han hulker, når han vælter fordi han stadig ikke har lært at sætte sig ned. Stakkels lille Laurits - det er ikke nemt at være ham for tiden!

Og så til billederne ...

Ps: døde mus på loft: 6 stk. Mus tilbage på loft: ?
Laurits er "så stooor" og har selv spist rugbrød med makrel. Han mangler dog lidt før hans bordskik er klar til middag hos dronningen jf. de store mængder makrel på stol/gulv/væg/mor/Laurits og de meget små mængder i maven.

Man vender ryggen til i to sekunder og kommer tilbage til dette. Nu er sikkerhedslåse til skuffer og skabe så indkøbte

I dag har vi været på legepladsen. Først skulle Laurits lige se stedet og en kommunemand med en meget stor støvsuger til at samle blade op med an, derfor det lidt betuttede look

Fin i flyverdragt

TV inden sengetid ... i en kasse til gulerødder åbenbart!

tirsdag den 1. november 2011

Jens vs. indtrængende skadedyr vol. 2

Endnu engang har Jens været på loftet bevæbnet med fælder og små stykker æble. Den totale score er nu 5-0 til Jens, der stolt som en jæger kan vise muselig på muselig frem til et publikum, som VIRKELIG ikke har noget behov for at se byttet up close.

Endnu engang er fælderne armeret, da vi åbenbart har kloge mus på loftet der kan snuppe æblet uden at smække fælderne? Pokkers ...