lørdag den 26. marts 2011

Ønskeseddel til barnedåb

Da der så småt er nogle, som er begyndt at efterlyse en ønskeseddel til Laurits' dåb, vil jeg lige lægge det, vi har tænkt på, ud her:

- Gavekort til et foto af os alle tre hos Michael Grøn i Århus C. Link til hans hjemmeside: http://www.image-me.dk/
- Baby sæt til Stokke Tripp Trapp-stol, farve: natur/natural (ca. 350 kr. hos fx BabySam)
- Hynde til Stokke Tripp Trapp-stol (ml. 280 og 330 kr. hos fx BabySam)
- Tøj i str. 68 og 74 --> heldragter m. lange el korte ben/ærmer, body'er m. lange el. korte ærmer, bukser
- Økonomisk tilskud til:
   * klapvogn
   * næste sæsons babysvømning
   * næste str. autostol
- H.C. Andersens samlede eventyr
- Åh Abe CD-box
- Mini anlæg til at afspille CD'er på hvis han skulle være så heldig at få nogen
- Børnebestik som set hos bl.a. Kære Børn og BabySam: http://www.babysam.dk/toddler-babybestik-groen.aspx

Det er muligt, at vi når atkomme i tanke om mere, men det her er i hvert fald en start!

God weekend til alle!

/Mette

onsdag den 23. marts 2011

Small talk med Moster Pernille

Moster Pernille har været på besøg her til aften, og Laurits fortalte hende en spændende historie om hele sit lange liv... eller ... noget fortalte han i hvert fald:

mandag den 21. marts 2011

Er en lille vandhund en vandhvalp?

I dag har det været et fantastisk vejr, så Laurits og jeg har travet Århus og omkringliggende grusgrave tyndt med barnevognen. Op ad bakker, gennem skove og ned langs vandet er det gået i raskt tempo. Efter to gode timer var vi hjemme igen, og på trods af at han havde sovet hele turen igennem, var han stadig rigtig træt, så efter et efter lyden at dømme solidt måltid faldt han i søvn igen. Det betød at han her til aften har været FRISK og i hopla. Han har snakket og grinet, pludret og gyyh'et. Kulminationen blev et bad, og som videoen herunder afslører, er han ved at udvikle sig til en rigtig vandhund! Stik ham en vandcykel, og han vil ikke være til at indhente... Enjoy!

søndag den 20. marts 2011

Bedre sent end aldrig...

Så er det tid til nyt herfra igen. Der går efterhånden længe imellem opdateringerne. Det er ikke fordi,der ikke er noget at fortælle, men det kniber med at få tid til overs, til trods for et skema der måske ikke ved første øjekast virker hverken presset, pakket eller særligt sindsoprivende. Nu har jeg så endeligt hænderne fri, og det skal komme jer til gode... eller - bedøm selv!

Jeg er blevet mor ... MO-AR! Med den titel følger, udover voldsom beskyttertrang og uindskrænket kærlighed til et lille menneske, strækmærker i (næsten) alle regnbuens farver jævnt fordelt på hele mit kropsareal, appelsinhud irriterende steder, slapt maveskind, en barm der på en god dag kan gøre Linse Kessler misundelig og på en dårlig dag dumper blyantstesten med et øredøvende brag,  og ben der kun sjældnere har set en skraber,da jeg var 12 år gammel.
  Da jeg var ude at trille med vognen den anden dag stødte jeg ind i min x-veninde. Hun har fået en datter for 5 måneder siden, så vi burde være i nogenlunde samme båd. Men NEJ! Hun lignede 1 million med flot hud, lækkert nyklippet og -farvet hår, perfekt make up, lækre støvler og urimelig dyr jakke og taske. Selv mødte jeg op med fedtet hår, beskidt (men varm!) jakke og mascara fra dagen før,som sad mere under end på øjenvipperne. Jeg har ikke set hende i et par år, og hvorfor i alverden skal jeg så lige rende på hende en dag,hvor modepolitiet ville have anholdt og spærret mig inde på livstid for at have vist mig offentligt i sådan en sølle mundering?

SUK!

Men nu er det slut! Jeg gider ikke længere ligne én, det er synd for. Baby er topskøn, nu skal mor også være det! Jeg mangler at smide to graviditetskilo og en hel del opstramning, men det burde også være til at overskue. Derudover var jeg ikke ligefrem en str. small i forvejen, så skulle der ryge lidt ekstra (lad os bare sige 15 kg?), ville det også være helt ok.

Projekt "Lækker Mor" begyndte så i tirsdags med en mødregruppedag hos kosmetolog. Den ene af tøsernes søster er selvstændig kosmetolog, og hun havde lukket sin klinik en dag og arrangeret alt muligt skønt for os alle seks. Babyerne var med på sidelinjen, og vi kom til som det lige passede med søvn og amning. Efter en god dag vendte jeg hjem med lækre fødder og nylarkerede negle efter et detox-fodbad og snorlige og nyfarvede øjenbryn + -vipper. "Skønt" kan ikke dække det! Næste mål er en tur til frisøren. Det burde kunne lade sig gøre inden alt for længe og forhåbentligt inden barnedåben.

I lørdags havde vi superhyggeligt besøg af Helle, John og Julie. De troppede op midt på formiddagen og efter en tidlig frokost begav vi os ned i en stopfyldt Århus midtby. Det begyndende forår og spæde solskin havde lokket århusianerne ud af hulerne, og både strøget og Bruuns Galleri vrimlede med mennesker. Vi tog det dog med ophøjet ro og bevægede os ned gennem byen i det tempo folkestrømmen tillod. Vi smuttede en tur i H&M, men på Laurits' højlydte opfordring blev det en osetur af begrænset varighed - han var nemlig blevet sulten. Så vi forlod Helle i blandt tøjstativer og Julie og John på rulletrappemarathon og begav os mod Magasins ammehjørne. Her viste det sig at klokken alligevel var blevet så mange at vi måtte bevæge os hjemad - vi skulle nemlig til babysvømning for første gang. Desværre havde vi glemt to ting: pusletasken og at finde ud af hvor babysvømningen helt præcis foregik. Det betød at vi ret forpustede troppede op på Marselisborg Centret (hvor svømningen skulle foregå) ti minutter for sent. Jeg havde inden spekuleret en del på hvordan man helt praktisk klarede at klæde både baby og mor om til at komme i vandet, men det gik og vi trådte ind i svømmehallen 5-10 minutter før undervisningen var ovre. Vi fik ham dog dyppet og han gjorde store øjne. Det tegner godt, men han skal nok lige vænne sig til det nye element. Det var ærgerligt at vi kom for sent, men måske også ok. med en kort introduktion til vandet. Jeg glæder mig i hvert fald rigtig meget til næste lørdag, hvor Jens desværre ikke kan være med, da han skal til Mors til indflytterfest.
   Hjemme igen faldt den lille i dyb søvn og vågnede først igen tre timer senere. Her vendtede også Helle, John og Julie, og vi fik en kop kaffe og et stykke kage (eller to), hvorefter de vendte snuden mod Mors igen. En rigtig hyggelig dag som vi hellere end gerne vil gentage!

Det må blive alt for denne omgang, da det lige er hvad tiden kan slå til til. Jeg håber snart at kunne vende tilbage med mere nyt herfra. Nu vil vi i seng og glæde os til i morgen hvor solen skal skinne, så Laurits og jeg kan komme på lang travetur med barnevognen.

Så kom forår! Vi har savnet dig!
/Mette
En lille video af en glad baby som snakker med sin uro, hestene på sengeranden og sin mor... eller - hun snakker i hvert fald med ham. Husk at slå lyden til!
Hygge hos mormor under et besøg i Breum
Vi nyder at foråret viser sit glade ansigt hist og pist. Her er vi på travetur i mudret dyrepark. Denne park må få det til at krible i aftrækkerfingeren på enhver nybegynder jæger - her er det nemlig ikke til at undgå hjorte der er så tamme at de spiser af hånden. Det må kunne betegnes som rammegaranti!
Morgenstund har sut i mund! Det er ENDELIG lykkes os at finde en sut der passer den lille herre. Han er dog stadig ikke verdensmester i at bruge den, og der skal stadig lidt overtalelse til før han tager den, men det er helt klart blevet bedre og han kan finde ud af at sutte på den uden at spytte den ud med det samme. SUCCES!

Min bror, Rasmus, blev i torsdags opereret i hoften. Den lille familie drog derfor på sygebesøg hos den stakkels patient. Her trøster Laurits: "Det skal nok gå Onkel - fællesprut!"

Et stk. møglækker halvrund badebaby! Sundhedsplejersken var forbi for efterhånden et par uger siden. Hun målte ham til at være 60 cm. og han vejede 5,9 kg. Det er en smule over gennemsnittet, men det er nu også meget rart, hvis vi nu skulle være så uheldige at han bliver syg - fx efter forestående 3 månedersvaccination (gys!)